Ситник: розмовами про антикорупційні палати намагаються надурити наших європартнерів

Читать на русском
Ситник вважає, що Антикорупційний суд необхідно створити на законодавчому рівні вже восени.

Задля продуктивної роботи Національного антикорупційного бюро і САП Антикорупційний суд необхідно створити на законодавчому рівні вже восени.

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник під час звіту за півроку роботи відомства, передає «Слово і Діло» з посиланням на УП.

«Всі наші зусилля не будуть мати ніякого значення… Це (створення Антикорупційного суду – ред.) зараз головний тест для нашої влади. Не кричати, що ми «пухнасті», а НАБУ займається політичними переслідуваннями, а спокійно довести те, що ви маєте бажання завершити антикорупційну реформу», – сказав він.

Правові колізії: антикорупційна палата чи антикорупційний суд?Експерт із правових питань оцінив позицію європейських партнерів, які погодилися на створення антикорупційної палати замість антикорупційного суду в Україні.

«Тому осінь є вирішальною для парламенту, для влади щодо створення цього суду. Зараз намагаються обманути наших партнерів якимись окремими «палатами», які призведуть до ще гіршого результату, ніж ми зараз маємо в судах», – додав Ситник.

Як відомо, 13 липня голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Європейський Союз більше не наполягає на створенні окремого антикорупційного суду в Україні, а згоден на створення антикорупційної палати в рамках чинної судової системи.

Згодом у НАБУ прокоментували, що слова Юнкера є наслідком дезінформації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: