Антикорупціонери знайшли порушення в декларації Авакова

Читать на русском
Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило порушення в електронній декларації міністра внутрішніх справ Арсена Авакова за 2015 рік.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило порушення в електронній декларації міністра внутрішніх справ Арсена Авакова за 2015 рік.

Про це йдеться в рішенні НАЗК, передають «Українські новини», пише «Слово і Діло».

Зокрема, Аваков продав картину художника А. Попова «Портрет дівчини» за 1,5 млн гривень і вказав це в розділі Доходи, в тому числі подарунки, не вказавши при цьому цю інформацію в розділі Витрати й угоди.

Таким чином, Аваков порушив вимоги ч. 10 п. 1 ст. 46 закону Про запобігання корупції, відзначають в НАЗК.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку поінформувала НАЗК, що станом на 31 грудня 2016 року Аваков відсутній серед власників, які мають значні пакети акцій емітентів.

У свою чергу, не надала інформацію у відповідь на запит Державна фіскальна служба.

В результаті НАЗК встановило точність оцінки задекларованих коштів, а ознак незаконного збагачення і конфлікту інтересів не знайшло.

Відзначається, що підстав для притягнення Авакова до кримінальної та адміністративної відповідальності немає. Йому нададуть можливість подати виправлену декларацію.

Аваков на засіданні Кабміну доповів, що йому прийшло кілька листів про внутрішні розборки і корупції в НАПКА.

Також в Кабміні заявили про необхідність провести службове розслідування щодо діяльності НАПКА і змінити чинний склад агентства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: