Екстрадицію брата Саакашвілі призупинили

Читать на русском
Суд зупинив дію рішення міграційної служби про примусове повернення з України Давида Саакашвілі до 17 вересня.

Печерський райсуд Києва порушив провадження за позовом брата Міхеіла Саакашвілі Давида про скасування рішення щодо його примусової екстрадиції з України.

Про це повідомляє прес-служба партії «Рух нових сил», передає «Слово і Діло».

Вказується, що розгляд справи призначили на 19 вересня в Печерському райсуді.

Від любові до ненависті: друзі та вороги СаакашвіліВ Україні Саакашвілі має не лише власну політичну партію, але й потужну підтримку низки популярних політиків. «Слово і Діло» вирішило розібратися, хто підтримує Саакашвілі в Грузії та Україні і хто є його опонентом.

«Витребувати в Печерського районного відділу Головного управління державної міграційної служби в місті Києві матеріали, що стали підставою для ухвалення рішення про примусове повернення Давида Саакашвілі, громадянина Грузії, 1973 року народження, до країни походження або третьої країни», – йдеться в ухвалі суду.

Іншою ухвалою суд зупинив дію рішення Печерського районного відділу Державної міграційної служби від 2 вересня 2017 року про примусове повернення з України Давида Саакашвілі до 17 вересня.

Нагадаємо, 2 вересня директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко заявив, що працівники Нацполіції в Києві доправили Давида Саакашвілі до органів Державної міграційної служби з тим, щоб він залишив територію України, оскільки його дозвіл на проживання був анульований на підставі того, що раніше його позбавили дозволу на роботу в Україні.

У Мін'юсті назвали умову для екстрадиції Саакашвілі до ГрузіїУкраїна може не екстрадувати Міхеіла Саакашвілі до Грузії доти, доки там немає рішення суду щодо нього.

Згодом Давида Саакашвілі випустили з райвідділу ДМС, оскільки він не є затриманим та до нього не застосовували примусу.

Водночас Державна міграційна служба України заявила, що Давид Саакашвілі має залишити територію України, інакше за рішенням суду може бути примусово видворений до країни громадянської належності.

Раніше в оточенні Саакашвілі повідомляли про початок масових арештів та репресій.

Також повідомляється, що депутат Єгор Соболєв прилетів до Львова, щоб просити віддати йому на поруки соратника Саакашвілі Давида Сакварелідзе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: