Депутати вимагатимуть віддати Сакварелідзе на поруки

Читать на русском
Єгор Соболєв у Львові проситиме віддати йому на поруки Давида Сакварелідзе, тому що той є його другом.

Депутат Верховної Ради Єгор Соболєв прилетів до Львова, щоб просити віддати йому на поруки Давида Сакварелідзе.

Про це він повідомив у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Терміново прилетів до Львова просити суд віддати мені на поруки Давида Сакварелідзе. Він не Микола Мартиненко з Аваковим та Яценюком у друзях, впливати на слідство не може. І тікати теж не збирається», – написав Соболєв.

Він відзначив, що суд хочуть перенести на 18 вересня.

«Але суд хочуть перенести на понеділок. Що може бути порушенням 72-годинного терміну на розгляд клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу. Радимося», – написав Соболєв.

Він пояснив, що хоче взяти Сакварелідзе на поруки, тому що той є його другом.

«Але насамперед ми тут в інтересах усіх людей, які виступають проти повернення держави Януковича. За свої дії Давід має відповісти у суворій відповідності до закону. Так само, як генерал Прикордонної служби, який відмовлявся перевірити документи під час подій у Шегинях, і якщо він справді вірив у замінування, евакуювати людей в безпечне місце й перевірити паспорти там», – написав Соболєв.

Він наголосив, що відповісти за законом мають організатори блокування потяга в Перемишлі та Мартиненко, якого суд відпустив на поруки народних депутатів та міністрів від «Народного фронту».

Наразі до Львова прибули депутати Юрій Дерев'янко, Єгор Соболєв, Володимир Парасюк, Альона Шкрум, Павло Костенко, Дмитро Добродомов, Іван Крулько.

О 15:30 вони планують піти до голови Галицького Суду у Львові з клопотанням адвокатів невідкладно призначити суд щодо обрання запобіжного заходу Сакварелідзе.

Як відомо, 14 вересня правоохоронці вручили повідомлення про підозру соратнику Міхеіла Саакашвілі Давиду Сакварелідзе.

Напередодні суд заарештував другого учасника подій у пункті пропуску «Шегині».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: