«Нафтогаз» уперше зняли з газового тендера

Читать на русском
Якщо рішення АМКУ буде виконане, це стане першим випадком, коли Нафтогаз не отримає підряд навіть в умовах тендера.

АМКУ ухвалив рішення скасувати допуск до торгів НАК «Нафтогаз України» в тендері «Укртрансгазу» за скаргою ТОВ «Торговий Дім «Сокар».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на тендерну документацію в системі ProZorro.

«Колегія постановила зобов'язати публічне акціонерне товариство «Уктрансгаз» скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий Дім «Сокар» та рішення про допущення до аукціону тендерної пропозиції публічного акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз Україна» у процедурі закупівлі», – йдеться вдокументації.

На тендер подали заявки «Нафтогаз», «Еру трейдинг», «Мет Україна», «Нафтогазгруп Деметра», «Газпостач-Черкаси», «Енерго-сервісна компанія Еско-Північ», «Евроенерготрейд» і «Торговий Дім «Сокар».

«Сокару» та ще низці компаній відмовили через претензії до оформлення банківської гарантії. Зокрема, на думку «Укртрансгазу», в одному з пунктів заявки були вказані прізвище, ім'я та по батькові, що свідчили про належність за статтю до чоловічого роду, а в наступних пунктах ця ж особа іменувалася просто «особою». Замовник вирішив, що слово «особа» свідчить про жіночу стать. На підставі цього «Укртрансгаз» відхилив заявку компанії на торги.

Якщо рішення АМКУ буде виконане, це стане першим випадком, коли «Нафтогаз» не отримає підряд навіть в умовах тендеру.

Раніше Антимонопольний комітет запропонував Кабміну переглянути формулу ціни на газ.

Також Антимонопольний комітет України порушив справу за ознаками антиконкурентних узгоджених дій на ринку зрідженого газу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: