Антимонопольний комітет запропонував Кабміну переглянути формулу ціни на газ

Читать на русском
Антимонопольний комітет запропонував Кабміну відв'язати ціну газу від його вартості на німецькому хабі і запропонував нову формулу розрахунку ціни газу.

Антимонопольний комітет запропонував уряду відв'язати ціну газу від вартості на німецькому хабі і визначати ціну газу по його вартості у газодобувних підприємств України.

Про це повідомляє «Слово і Дыло» з посиланням на прес-службу АМКУ.

«Розглянути можливість... визначення ціни природного газу на рівні середнього значення його вартості у газодобувних підприємств України без додаткових транспортних витрат до західного кордону України і тарифу на вхід в ГТС України на обсяги газу, видобутого в Україні», – йдеться в повідомленні.

Гройсман запевняє, що газ для населення не подорожчаєСказано 27 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Також в АМКУ зазначили, що «Нафтогаз України» почав розсилати теплокомуненерго проекти договорів, в яких не зазначена офіційно оприлюднена Кабінетом міністрів ціна, а використовується ціна газу станом на 1 квітня 2017 року.

У комітеті зауважили, що такий підхід може призвести до утиску інтересів постачальників тепла і створити умови для формування монопольно високих цін на газ і теплову енергію, що в свою чергу призведе до збільшення тарифів для кінцевих споживачів.

Крім того, АМКУ запропонував розглянути можливість зміни законодавства, щоб дати виробникам теплової енергії можливість самостійно укладати прямі договори на постачання газу у інших постачальників.

Нагадаємо, в серпні в Кабміні заявляли, що ціни на газ і електроенергію для населення підвищуватися не будуть.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: