Подорожчання автомобільного газу: чому антимонопольний комітет порушив справу

Читать на русском
Антимонопольний комітет України порушив справу за ознаками антиконкурентних погоджених дій на ринку скрапленого газу.

Антимонопольний комітет України порушив справу за ознаками антиконкурентних узгоджених дій на ринку скрапленого газу.

Про це повідомив глава відомства Юрій Терентьєв журналістам, повідомляє «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

Порошенко розповів, коли будуть знижені ціни на автогазПрезидент України Петро Порошенко зазначив, що Україна має навчитися жити в умовах гібридної війни, коли були припинені або обмежені поставки скрапленого газу від основного постачальника – Російської Федерації.

«Відносно зрідженого газу вчора ухвалено рішення щодо призначення державного уповноваженого Валерія Полюховича, і було порушено справу за ознаками антиконкурентних узгоджених дій. Зараз відбувається детальне планування наступних кроків з розслідування, і відповідно буде розпочато процесуальні дії АМКУ», - сказав він.

Терентьєв додав, що комітет вивчить всі етапи ціноутворення на зріджений газ, включаючи виробників, оптових торговців і рітейлерів.

Як повідомлялося, середні роздрібні ціни на скраплений вуглеводневий газ в Україні в період з 1 по 30 серпня зросли в 1,5 рази - з 10,92 грн/літр до 16,17 грн/літр.

28 серпня міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів написав звернення до Антимонопольного комітету з приводу зростання цін на автомобільний газ.

Раніше Володимир Гройсман прокоментував подорожчання автогазу.

1 вересня повідомлялося, що в Україні знову змінилися ціни на автогаз.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: