Зрив реформ: черговий член наглядової ради «Нафтогазу» йде у відставку

Читать на русском
Якщо до 30 вересня не буде призначений новий член наглядової ради, цей орган може втратити можливість ухвалення рішень.

Незалежний директор Чарльз Проктор іде з посади члена наглядової ради «Нафтогазу України» через відсутність підтримки з боку уряду реформи корпоративного управління.

Про це повідомляє прес-служба «Нафтогазу», передає «Слово і Діло».

Проктор повідомив наглядовій раді про своє рішення піти з посади 30 вересня 2017 року.

«За останні півроку це вже другий член наглядової ради, який подав у відставку. До нього це зробила колишня голова наглядової ради Юлія Ковалів, яка була представником держави», – відзначили в компанії.

Михайло ГоловкоГолова Тернопільської обласної ради
Головко запевнив, що з осені "Свобода" буде виходити на акції протесту проти "Нафтогазу" та НКРЕКПСказано 4 серпня 2017 р.Статус обіцянки: Архів

Своє рішення Проктор пояснив «відсутністю належної підтримки реформи корпоративного управління з боку уряду, незважаючи на численні обіцянки посадовців».

Він також зазначив, що така ситуація не лише загрожує процесу корпоративної реформи, але й потребує значно більше часу на виконання обов'язків незалежного директора, ніж це узгоджувалося за його призначення.

«Решта членів наглядової ради «Нафтогазу» поділяють розчарування Проктора ситуацією, що склалася, та його занепокоєння майбутнім реформи корпоративного управління», – йдеться в повідомленні.

«Серед інших серйозних проблем, які безпосередньо впливають на успішність діяльності наглядової ради, вони назвали затримку із затвердженням фінансових планів підприємств групи на 2017 рік, що негативно позначається на поточній діяльності «Нафтогазу», зокрема на інвестиціях у першочергові проекти з підтримки газотранспортної інфраструктури та збільшення внутрішнього видобутку газу», – заявили в компанії.

Насалик зобов'язаний реорганізувати НАК «Нафтогаз України»Сказано 14 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Якщо до 30 вересня не буде призначений новий член наглядової ради, цей орган може втратити можливість ухвалення рішень: після звільнення Проктора з наглядової ради держкомпанії в цьому органі залишаться лише троє учасників (Маркус Річардс, Пол Уорвік і Володимир Демчишин), в той час як кворум НС починається з 4 голосів і вище.

Нагадаємо, навесні 2017 року троє незалежних членів наглядової ради «Нафтогазу» Чарльз Проктор, Маркус Річардс і Пол Уорвік звернулися до уряду з попередженням про можливе звільнення в разі відсутності зрушень у вирішенні хронічних проблем НАК.

Цю ж заяву підписала Юлія Ковалів, яка згодом сама пішла у відставку з посади голови наглядової ради «Нафтогазу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: