Полторак у день ССО відвідав Яворів і анонсував відкриття великого імітаційного центру

Читать на русском
У серпні на базі Яворівського полігону відкриється один з найбільших у Європі імітаційних центрів, пообіцяв у день Сил спецоперацій міністр оборони.
Степан ПолторакФото з відкритих джерел

Уже в серпні на базі Яворівського навчального полігону відкриється один із найбільших у Європі імітаційних центрів.

Про це в ході візиту до Львівської області, приуроченого Дню Сил спецоперацій ЗС України повідомив міністр оборони Степан Полторак, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

За словами Полторака, значний матеріальний внесок у створення центру зробили США.

«У навчальному центрі в Яворові наступного місяця відкриється імітаційний центр, який стане одним із найкращих у Європі. Його площа становить 3,5 тис. кв. м. США надали допомогу обладнанням на суму 22 млн дол.», – повідомив міністр.

Наголошуючи на важливості співпраці з західними військовими, Полторак розповів, що інструктори зі США допомагають українським військовим розробляти методичні матеріали, а також тренувати інструкторів ЗСУ.

«Крім того, вони допомагають нам зрозуміти, що необхідно для оснащення армії. Також такий взаємозв'язок дає можливість обмінюватися досвідом, як нашим військовослужбовцям Сил спеціальних операцій, так і іноземним... Спільна підготовка дає нам хороші шанси на отримання критеріїв і стандартів, які існують у всіх країнах Альянсу», – розповів глава оборонного відомства.

Також міністр нагадав, що в червні навчальний центр ССО відвідав командувач ССО США, який високо оцінив досягнення українських колег.

Додамо, що травні цього року Міноборони збільшило обсяги фінансування Сил спеціальних операцій.

А 28 липня в Запоріжжі повідомили про початок виробництва нових комплексів радіоелектронної боротьби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: