Україна підготувала відповідь на навчання РФ «Захід-2017»

Читать на русском
У Генштабі України готуються до різних сценаріїв у зв'язку з навчаннями РФ «Захід-2017». У зв'язку з цим зважилися на заходи в сторону Росії.

Начальник Генерального штабу Віктор Муженко анонсував, що в період з 12 по 15 вересня Україна у відповідь на «Захід-2017» проведе навчання «Непохитна стійкість - 2017».

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України, передає «Слово і Діло».

«З метою адекватного реагування на зовнішні загрози, в тому числі пов'язані з проведенням навчань «Захід-2017», було уточнено порядок підготовки Збройних Сил України у поточному році», - заявив Муженко.

Він підкреслив, що мета цих дій - «формування їх готовності до можливого загострення військово-стратегічної обстановки навколо України».

«Навчання потрібні для нарощування можливостей органами військового управління здійснювати управління військами в ході перегрупування, ведення оборонних, стабілізаційних і бойових дій», - говорить глава Генштабу.

«Захід-2017»: чи загрожує Білорусі «кримський сценарій» і в чому небезпека для УкраїниНавчання «Захід-2017», які пройдуть на території Білорусі разом з російською армією, принесуть проблеми НАТО, а також можуть стати початком анексії.

Муженко додав, що в планах завершити повний цикл оперативного планування застосування угрупувань військ.

«Крім того, буде проведено тренування сил і засобів територіальної оборони держави з розгортанням штабів територіальної оборони», - зазначив генерал армії України.

Раніше голова Держприкордонслужби Петро Цигикал заявив про посилення північного кордону України.

Навчання Захід-2017 пройдуть в Білорусі з 14-го по 20 вересня. Військовослужбовці РФ почали прибувати в країну 24 липня.

Побоювання щодо їх проведення висловили країни Європейського союзу, НАТО і Україна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: