Омелян розповів, скільки грошей втрачає «Укрзалізниця» через корупцію

Читать на русском
За ці гроші, на думку Омеляна, в Україні можна було б збудувати декілька швидкісних залізниць.

Щорічно «Укрзалізниця» недораховується 10-15 мільярдів гривень через корупцію на підприємстві.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян у своєму Facebook, передає «Слово і Діло».

«Щорічні втрати від корупції на УЗ – мінімум 10-15 мільярдів гривень. Цього вистачить і на партії, і на особисте збагачення, і на чорний піар проти всіх тих, хто раптом вирішить боротися проти зловживань», – написав міністр.

За ці гроші, на думку Омеляна, в Україні можна було б збудувати декілька швидкісних залізниць: 15 млрд за 2014 рік – це швидкісна залізниця Одеса-Київ за 2,5 години; 15 млрд за 2015 рік – Київ-Львів-Варшава; 15 млрд за 2016 рік – Київ-Харків; 15 млрд за 2017 рік – 25 швидкісних пасажирських потягів «Тарпан» зі швидкістю 220 км/год.

«При всіх цих мегапроектах УЗ би планово оновлювала вантажний рухомий склад, успішно працювала зі світовими компаніями, співробітники отримували б пристойну зарплату», – підсумував міністр.

Нагадаємо, 5 вересня Генеральна прокуратура спільно з працівниками Служби безпеки України провела обшуки в підрозділах ПАТ «Укрзалізниця».

Також, за словами Омеляна, конкурс із відбору голови правління ПАТ «Укрзалізниця», а також відбору членів його наглядової ради має бути оголошений до 1 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: