В «Укрзалізниці» проходять обшуки

Читать на русском
Генеральна прокуратура України розслідує розкрадання коштів в Укрзалізниці, які призначалися для забезпечення належних умов перевезення пасажирів.

Генеральна прокуратура спільно з працівниками Служби безпеки України проводять обшуки в підрозділах ПАТ «Укрзалізниця».

Про це повідомляє прес-служба відомства, передає «Слово і Діло».

«Укрзалізниця» оприлюднила фінплан на 2017 рікУкрзалізниця оприлюднила доопрацьований проект свого консолідованого фінансового плану на 2017 рік.

«Генеральною прокуратурою України при здійсненні досудового розслідування в кримінальному провадженні за частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем), частиною 2 статті 366 (службове підроблення) КК України вживаються системні заходи з припинення фактів, пов'язаних із розкраданням грошових коштів у публічному акціонерному товаристві «Укрзалізниця», зокрема тих, які призначалися для забезпечення належних умов перевезення пасажирів», – йдеться в повідомленні.

Встановлено, що підрозділом «Укрзалізниці» на початку літа поточного року нібито з метою належного функціонування систем кондиціонування пасажирських вагонів був укладений із господарським підприємством договір на суму понад 3,8 млн грн із закупівлі 7 тонн холодоагенту.

Згідно з висновком судового експерта, поставлене речовина не придатна для використання в системах кондиціонування поїздів, призначених для перевезення пасажирів.

Під час обшуків уже вилучена технічна документація й понад 45 балонів із невідомою речовиною, яка, за супровідними документами, нібито є холодоагентом. Вирішується питання про оголошення підозри посадовим особам «Укрзалізниці», які приймали неналежний товар.

Як відомо, Володимир Омелян повідомив, коли буде оголошенй конкурс на посаду голови «Укрзалізниці».

Нагадаємо, раніше стали відомі прізвища затриманих чиновників «Укрзалізниці».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: