Омелян повідомив, коли буде оголошений конкурс на посаду голови «Укрзалізниці»

Читать на русском
Конкурс із відбору голови правління ПАТ Укрзалізниця, а також відбору членів його наглядової ради має бути оголошений до 1 жовтня.

Конкурс із відбору голови правління ПАТ «Укрзалізниця», а також відбору членів його наглядової ради має бути оголошений до 1 жовтня.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі з представниками бізнесу в Європейській Бізнес Асоціації (ЄБА) у четвер, 31 серпня, пише «Слово і Діло».

За його словами, також у ПАТ мають бути призначені члени правління, до яких у бізнесу не буде питань.

Міністр також повідомив, що завтра, 1 вересня, координаційний комітет на чолі з віце-прем'єром розгляне графік цих конкурсів, а за тиждень Кабмін може призначити «адекватних членів правління».

«Укрзалізниця» в цифрах і фактах: як працює основний перевізник УкраїниДнями міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що за рішенням суду, ПАТ «Укрзалізниця» знову перейшла в підпорядкування Мінінфраструктури, після того, як понад півроку підприємством керував безпосередньо Кабінет міністрів. «Слово і Діло» вирішило показати, що являє собою ПАТ і з чим тепер матиме справу Омелян.

Омелян додав, що це збільшує шанс того, що пропозиція «Укрзалізниці» про підвищення тарифів на вантажоперевезення на 22,5% з 1 жовтня буде схвалена.

Крім того, міністр інфраструктури не виключив шансу стати керівником «Укрзалізниці» його чинного голови наглядової ради, а також виконувача обов'язків голови правління після відставки Войцеха Бальчуна Євгена Кравцова.

«Від нього залежить, як він цей шанс використає: стане реформатором чи Бальчуном-2», – додав міністр.

Нагадаємо, новий голова «Укрзалізниці» пообіцяв не підвищувати тарифи до кінця року.

Також Кравцов планує вже до кінця року отримати 1 мільярд чистого прибутку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: