Зведення штабу АТО 13 вересня: близько 30 обстрілів, двоє поранених

Читать на русском
За минулу добу бойовики 27 разів відкривали вогонь, при цьому після 18 години вони істотно збільшили число обстрілів українських позицій.

За минулу добу бойовики 27 разів відкривали вогонь, при цьому після 18:00 вони істотно збільшили число обстрілів українських позицій.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

У результаті обстрілу двоє українських військовослужбовців отримали поранення.

«З огляду на пряму загрозу життю українських військових під час обстрілів, сили АТО кілька разів відкривали вогонь», – йдеться в повідомленні.

Карта АТО: ситуація на сході України на 12 вересняСитуація на сході країни станом на 00:00 12 вересня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Найбільш неспокійно було на донецькому напрямку. Тут із мінометів калібру 120 і 82 мм, великокаліберних кулеметів, гранатометів бойовики 4 рази били по українських позиціях поблизу Авдіївки. Також увечері та вночі терористи тричі відкривали вогонь зі 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів, озброєння БМП, стрілецької зброї по українських укріпленнях біля Пісків. Крім того, близько 20:00 у районі Кам'янки сепаратисти випустили 12 мін калібру 82 мм.

На приморському напрямку бойовики застосовували міномет і гранатомет поблизу Широкиного та двічі обстрілювали українські укріплення на підступах до Водяного.

Миротворці на Донбасі: варіанти розгортання місії та торг із ПутінимУ Кремлі погодилися на введення миротворчої місії ООН і внесли проект резолюції. Тим часом у самому Радбезі не прийняли пропозиції РФ. Як розгортатимуться події далі, розповів експерт.

На луганському напрямку гарячою точкою було селище Кримське. Тут після 18:00 бойовики тричі відкривали вогонь по українських позиціях із гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Раніше стало відомо, навіщо бойовики здійснюють фейкові обстріли.

Нагадаємо, нардеп Ірина Геращенко розповіла про мету візиту французьких політиків на Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: