Незаконний перетин кордону: чи будуть наслідки для Тимошенко і компанії

Читать на русском
Дмитро Купираполітолог

У демократичній країні вибивати людину з політичної діяльності юридичним шляхом, а не ідеологічним, заборонено, оскільки суперечить демократичному розвитку.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Дмитро Купира, оцінюючи інформацію про те, що Тимошенко, Добродомова та інших нардепів внесли до бази «Миротворця» за незаконний перетин кордону із Саакашвілі.

«Методи, що застосовувалися в цьому інциденті з громадянством Саакашвілі, ведуть нас до нової злочинної влади. Ми мали стару злочинну владу, але наразі ми йдемо таким шляхом, що маємо всі шанси отримати нову», – констатував політолог.

На його думку, нічого заподіяти ані Тимошенко, ані іншим політикам, які підтримали Саакашвілі, не зможуть.

«По-перше, з юридичної точки зору навряд чи щось може загрожувати нардепам, жодної відповідальності ніхто не нестиме. По-друге, те, що Тимошенко внесли до бази «Миротворця», нічого для неї не означає, як і для інших. За всю політичну кар’єру вони мали й гірші ситуації. Це геть не найстрашніше, що могло статися. Та й допит у ГПУ – це не загроза», – додав експерт.

Хто з політиків засвітився в прориві українського кордону разом із Саакашвілі?«Слово і Діло» вирішило закарбувати політиків, які проносили Саакашвілі через українсько-польський кордон.

За його словами, не варто сприймати той факт, що Тимошенко та інші підтримали Саакашвілі на кордоні, як сигнал до якоїсь консолідації в подальшому.

«Саакашвілі просто використовують. Тимошенко та іншим корисно, щоб з’явився ще один активний політик, який бив би по їхньому головному конкуренту – президенту. Тимошенко зіграла ситуативно. В неї вождистська партія. Вона може хоч 10 разів змінювати свої погляди, так само робитиме й партія», – зазначив Купира.

Фахівець припустив, що щодо самого Саакашвілі влада буде домагатися того, щоб він не отримав громадянство.

«Вже ухвалили таке рішення й змінювати його не будуть. Політичних втрат від цього вони вже зазнали й надалі немає політичного сенсу діяти інакше», – резюмував Дмитро Купира.

Нагадаємо, вчора міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пообіцяв, що учасники прориву кордону й нападу на прикордонників будуть встановлені та притягнуті до відповідальності.

Раніше аналітики «Слова і Діла» з’ясували, хто з політиків засвітився в прориві українського кордону разом із Саакашвілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: