У ДПС та МВС розповіли, що очікує на тих, хто перетнув кордон разом із Саакашвілі

Читать на русском
Очільник МВС Арсен Аваков наполягає, щоб кожен з учасників акції з'явився до поліції й надав свідчення.

За попередніми оцінками прикордонників, 10 вересня український державний кордон у пункті пропуску «Шегині» перетнули близько 60 осіб.

Про це на брифінгу 11 вересня повідомив голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

За його словами, загальна кількість порушників кордону не перевищувала 60 осіб.

«Ми розглядаємо близько 60 осіб», – заявив він.

Із них лише 6 пройшли процедуру митного контролю, ще 9 – зараз оформлюють документи.

За даними Цигикала, серед порушників кордону були й особи грузинської національності, чиє громадянство зараз встановлюється. Зокрема, ці люди, як стверджує голова Прикордонної служби, «безпосередньо вступали в контакт, у полеміку із заступником начальника регіонального управління».

«Зараз ми аналізуємо матеріали з камер відеоспостереження», – додав він.

Також, як зазначив Цигикал, у справі фігурують 332-а стаття КК – організація незаконної переправи, та ще значно тяжча стаття 141-а стаття – перешкоджання законним діям Збройних сил України або інших військових формувань.

«І ми розуміємо, що тут потрібно дивитися, хто безпосередньо очолював цю акцію, віддавав відповідні команди для масових безпорядків на державному кордоні», – сказав голова ДПС.

Як уточнив очільник МВС Арсен Аваков, після прориву кордону повернулися на пункт пропуску «Шегині» й пройшли митні процедури переважно «журналісти та іноземці».

«Нацполіція почала кримінальне провадження, й ми наполягаємо, щоб кожен з учасників цієї акції з'явився до поліції для надання свідчень. З'являться самі – добре. Ні – відповідні повістки вже сьогодні будуть розсилатися учасникам подій», – додав Аваков.

Як відомо, раніше Аваков заявив, що Міхеіл Саакашвілі має оформити свій в'їзд в Україну або на пункті «Шегині», або в Міграційній службі.

Саакашвілі заявив, що є він є українським громадянином і збирається проїхатися всіма регіонами України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: