Чийгоз: мій вирок – це вирок Росії всьому кримськотатарському народу

Читать на русском
Адвокат Микола Полозов повідомив, що оголошення вироку в справі відбудеться 11 вересня, й навів повністю останнє слово Ахтема Чийгоза.

Сьогодні, 9 серпня, в окупованому Криму в справі Ахтема Чийгоза завершилися дебати сторін. Оголошення вироку відбудеться 11 вересня.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов на своїй сторінці в Facebook і навів повністю останнє слово Ахтема Чийгоза, передає «Слово і Діло».

«Для всіх є очевидним, що жодної кримінальної справи проти Ахтема Чийгоза немає. Інциденти, які мали місце 26 лютого 2014 року на мирному мітингу, оголошеному Меджлісом кримськотатарського народу, були спровоковані особами, що сприяли подальшій військовій окупації Криму. Тобто судять не тих, хто зрадив, хто мав мету та наміри, спрямовані на зміну територіальної цілісності України, хто надалі викрадав та вбивав людей, незаконно наділяв себе повноваженнями керувати, судити. Судять тих, хто відстоював закони країни, міжнародні норми, правила», – сказав Чийгоз.

Черниш розповів, коли Україна матиме закон про статус політв’язнівВерховна Рада має вже восени ухвалити законопроект про статус політв’язнів, який передбачає надання правової та фінансової допомоги.

Він підкреслив, що судилище влаштовує країна-загарбник, у якої права на це немає. За його словами, в такій ситуації, знаючи всі справжні наміри замовників цього процесу, про об'єктивність та самостійність суду говорити не доводиться.

«Мені судилося прийняти цей вирок, як вирок для всього кримськотатарського народу – від імені Російської Федерації, що окупувала мою Батьківщину», – сказав у своєму останньому слові Чийгоз.

Нагадаємо, 7 серпня прокурорка вимагала для Чийгоза 8 років із відбуванням у колонії загального режиму.

Також в окупованому Криму затримали активіста Сервер ага Караметова, який влаштував одиночний пікет під будівлею «верховного суду», де тривало засідання в справі Ахтема Чийгоза.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: