Політичні розклади нового сезону: чи знайде союзників Саакашвілі та що буде з БПП

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Все буде ситуативно. В нашого політикуму немає жодних стратегічних планувань, ніхто не діє наперед. Є інформаційний привід, є можливість заробити електоральні бали – партії працюють, якщо ж цього немає – не працюють. Аналогічною буде ситуація й із союзами.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Горбенко, оцінюючи можливі об'єднання та політичні розклади в новому сезоні.

«На сьогодні щодо будь-кого гостро питання об'єднання не стоїть. Немає виборів, а в нас усе робиться, коли вже пізно. БПП та НФ об'єднуватимуться під вибори, але так, як скаже соціологія, й перед самим дедлайном. Тільки тоді й не раніше. У нас наперед ніхто не планує й не ухвалює рішень», – констатував експерт.

Названі найбільш та найменш відповідальні депутати парламентських фракцій«Слово і Діло» визначило, хто в парламентських фракціях подає приклад іншим депутатам, виконуючи обіцянки, а хто – пасе задніх.

На його думку, щодо пошуку союзників, то зараз до Саакашвілі долучатимуться всі, хто хоч якось хоче з'явитися в новинах, нагадати про себе.

«Саакашвілі – це завжди новина. При цьому після створення цієї самої новини робити більше нічого. У Саакашвілі нічого немає. Позбавлення громадянства було фактично останньою новиною», – додав політолог.

Експерт уточнив, що якщо його противники здійснюватимуть очевидні помилки, то на них Саакашвілі й робитиме новини.

«Безумовно, до нього долучатимуться», – зазначив експерт.

«Однак в Україні опозиція ніколи не диктувала й не диктуватиме порядок денний. Опозиція лише реагує», – резюмував Андрій Горбенко.

Докладніше про те, які політичні течії набувають популярності в Україні, читайте в матеріалі за посиланням.

Раніше аналітики «Слова і Діла» назвали імена найбільш і найменш відповідальних депутатів парламентських фракцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: