Саакашвілі заявив про крадіжку українського паспорта

Читать на русском
Колишній губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі заявив, що український паспорт у нього вкрали вже після того, як він прорвався через кордон.
фото: ZIK

Екс-керівник Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі заявив, що прикордонники відмовилися перевіряти його український паспорт, а згодом поліція викрала його документ, який він «залишив у автобусі».

Про це він заявив у Львові, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

«Я перейшов польський кордон із легальним українським паспортом, поляки його проштампували. Прийшов до українців, віддав паспорт, щоб вони або відмовилися, або прийняли. Вони сказали: «Ми ваш паспорт не візьмемо». Тоді я кажу: «Візьміть заяву про захист». Теж не прийняли», – заявив Саакашвілі.

Екс-посол США висловився про проблему громадянства СаакашвіліПозбавлення екс-голови Одеської ОДА громадянства створило для України іміджеву проблему, вважає американський дипломат Стівен Пайфер.

При цьому політик вважає, що перебуває в Україні абсолютно легально.

«Коли люди мене внесли на руках в Україну, я залишив паспорт в автобусі. Прийшла поліція, обшукала автобус і вкрала мій паспорт. Де він – не знаю. Сьогодні вранці мій адвокат приніс до Міграційної служби України мою заяву про захист від української держави. Тобто я зараз перебуваю легально в Україні», – підкреслив він.

Нагадаємо, 11 вересня президент Петро Порошенко підтримав дії українських прикордонників під час зіткнення з прихильниками Саакашвілі. Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав силовий прорив кордону прихильниками політика атакою проти української державності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: