Прорив Саакашвілі в Україну: з'явилася реакція Авакова

Читать на русском
Голова МВС вважає, що прорив Саакашвілі на кордоні був атакою на базові інституції держави заради політичних інтересів.

Голова МВС Арсен Аваков закликав усіх учасників та організаторів конфлікту «негайно вибрати з двох варіантів: прибути до пункту пропуску «Шегині» й пройти процедуру оформлення або прибути до підрозділу Міграційної служби».

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Як повідомив Аваков, він намагався зробити все, що було в силах його відомства, щоб вивести силовиків із політичного процесу.

«Так, я заборонив і тим, і іншим застосовувати зброю та силові дії на учасників масових акцій біля кордону. Ми продумували логістику й думали про безпеку присутніх людей перш за все. Ми працювали весь день на локалізацію та запобігання провокацій і зіткнень прихильників і противників Саакашвілі. Ми блокували й затримали кілька десятків людей «спортивної статури», які приїхали на кордон влаштувати «махач», – написав міністр.

Аваков підкреслив, що вчорашня «провокація вдалася», й додав, що всі причетні понесуть покарання.

«Кожен персонаж із тих, хто брав участь у прориві кордону та нападі на прикордонників і поліцейських, буде встановлений і зазнає покарання з боку закону», – заявив голова МВС.

За даними міністра внутрішніх справ, незаконно перетнули кордон 40 осіб, серед яких були іноземці.

Очільник МВС вважає, що це була атака на базові інституції держави заради політичних інтересів, що саме по собі «злочинно та безвідповідально».

«Принизлива «картинка» прориву кордону з боку України масовкою «активістів» ... мурло, що зі спини схопило за шию молодого солдата прикордонника, який стоїть на рубежі КОРДОНУ УКРАЇНИ, – це жах ... і річ не в особистостях і не в суті конфлікту ... це самогубна руйнація інституційності. Це розвал фундаментів, на яких ми будуємо країну – незалежно від тих чи інших політичних груп у владі. І якщо ці фундаменти будуть зруйновані з будь-якого приводу – ми не держава, а натовп людей, який бездарно живе на території ... і питання лише часу, коли цим скористається великоросійський шовініст або європейський націоналіст. Атака на базові інституції держави заради політичних інтересів – злочинна й безвідповідальна!», – написав Аваков.

Він закликав політиків не розмінювати Україну на догоду політичним інтересам.

Також Аваков нагадав про захоплення проросійськими бойовиками пункту пропуску «Ізварине» в 2014 році.

«Мені боляче за цю аналогію, вибачте, але дежавю було занадто очевидним. Лише прапори не російські», – зазначив він.

Нагадаємо, екс-голова Одеської ОДА в'їхав на територію України через КП «Шегині» у Львівській області.

Як відомо, Саакашвілі звинуватив Авакова в тому, що той причетний до його внесення до розділу «Чистилище» бази «Миротворця» .

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: