Порошенко висловився з приводу прориву Саакашвілі

Читать на русском
За словами Порошенка, розбиратися в інциденті мають правоохоронці, й вони вже почали це робити.

Президент України Петро Порошенко підтримав дії працівників Держприкордонслужби під час інциденту на українсько-польському кордоні, де сталися сутички між прихильниками Міхеіла Саакашвілі та прикордонниками.

Про це він сказав під час зустрічі з медпрацівниками в Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«Наші прикордонники найкращим чином зарекомендували себе під час АТО, вчинили правильно, не застосувавши зброю, на застосування якої вони мали повне юридичне право. Вони не дали розбурхати пожежу, конфлікт всередині країни, чого ці політикани домагалися», – заявив президент.

За словами Порошенка, розбиратися в інциденті мають правоохоронці, й вони вже почали це робити. Також президент висловив надію, що Саакашвілі буде так само наполегливо пробиватися до Грузії, як він намагався потрапити до Україну.

Політичні розклади нового сезону: чи знайде союзників Саакашвілі та що буде з БППДві головні фракції коаліції втратили довіру населення, чим помітно знизили свої рейтинги. Чи будуть нові союзи цієї парламентської осені, розповіли експерти.

«Інцидент, який стався вчора на державному кордоні України в Шегинях. На мою думку, цей інцидент не вимагає жодних політичних коментарів, виключно ми маємо коментувати й будемо коментувати в правовому полі. 26 липня я видав указ, яким припинив громадянство Саакашвілі на підставі подання органу центральної виконавчої влади, Державної міграційної служби, де абсолютно чітко передані до Адміністрації президента, перевірені, вони несуть за це відповідальність, факти фальсифікації та подання недостовірної інформації при отриманні громадянства. Президент не може ухвалити жодного іншого рішення, тому що це була б злочинна бездіяльність, якщо ми пропускаємо ці факти без реагування. У будь-якій правовій державі особа має право оскаржити будь-який нормативний акт в адмінсуді, в цій ситуації – у Вищому адмінсуді», – сказав Порошенко.

Глава держави наголосив, що на такі дії Саакашвілі мав достатньо часу.

«Я як президент, безумовно, виконаю будь-яке рішення суду. Не подобається рішення українського суду – є ЄСПЛ. Це правова площина. Пройшло понад півтора місяця, ніхто до суду не звертався. Замість цього скоєно злочин, оскільки є конституційний принцип недоторканності державного кордону. Це питання нацбезпеки держави. Мені байдуже, хто порушує кордон – бойовики на сході чи політикани на заході. Має бути чітка правова юридична відповідальність», – заявив глава держави.

Нагадаємо, вчора, 10 вересня, Міхеіл Саакашвілі прибув в Україну.

Як заявив екс-посол США, проблема, що виникла через позбавлення екс-голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі українського громадянства, була створена на порожньому місці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: