Після наради з українськими політиками Саакашвілі розповів про подальші плани

Читать на русском
Саакашвілі заявив, що є він є українським громадянином і збирається проїхатися всіма регіонами України.

Одеський екс-губернатор Міхеіл Саакашвілі заявив, що є він є українським громадянином і збирається проїхатися всіма регіонами України.

Про це він сказав на прес-конференції у Львові, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Звичайно, я є гордим грузином. Одне іншому не заважає зовсім», – сказав він.

«Це лише початок моєї боротьби. Я повернувся в Україну для того, щоб, по-перше, піти до суду й захистити свої права», – додав Саакашвілі.

За його словами, Україні не вистачає «нового політичного класу, який був би вільним від корупції, свавілля та олігархів».

Коментуючи заяву Порошенка про скоєний на кордоні злочин, Саакашвілі сказав: «Злочином було позбавлення громадянства, порушення Конституції України, підробка мого підпису … злочином було затримання поїзда та взяття людей у заручники, злочином було те, що вони імітували мінування пункту пропуску й тримали людей багато годин у чергах і люди страждали від забаганок влади».

Саакашвілі додав, що не є злочинцем.

Екс-посол США висловився про проблему громадянства СаакашвіліПозбавлення екс-голови Одеської ОДА громадянства створило для України іміджеву проблему, вважає американський дипломат Стівен Пайфер.

«Медведчук – злочинець, з яким вони кожного дня мають відносини. Ахметов для мене злочинець, тому що він винен у цій війні разом із Путіним», – сказав Саакашвілі.

Він зазначив, що наразі веде переговори зі своїми союзниками про те, куди поїде далі.

«Я збираюся проїхати всіма регіонами України та об'єднуватися з різними людьми, різними політичними силами навколо загальної теми – демократії та відсутності диктату олігархів», – сказав Саакашвілі.

Раніше депутат із фракції «Самопомочі» Єгор Соболєв повідомив, що екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі завершив нараду з українськими політиками й нардепами, яку проводив у готелі «Леополіс» у Львові.

Соболєв зазначив, що в нараді також брали участь, зокрема, Юлія Тимошенко, мер Львова Андрій Садовий, колишній міністр оборони Анатолій Гриценко, інші представники «Батьківщини» та «Самопомочі».

«Основна ідея (зустрічі – ред.) – не проголошувати гучні слова, а домовитись, які рішення в державі мають бути зроблені, щоб ми відійшли від краю прірви, куди нас тягнуть люди, які хочуть відновити правила Януковича, з одного боку, з іншого – куди нас привела агресія Путіна. Всі (на нараді – ред.) погодилися, що зараз час, коли потрібні рішення законні й підтримані суспільством», – розповів він і додав, що ці рішення ще потребують детального обговорення.

Нардеп зазначив, що учасники заходу також порадили колишньому губернатору Одещини постійно перебувати на території України серед людей, які б змогли його захистити від арешту.

Нагадаємо, 10 вересня Міхеіл Саакашвілі прибув в Україну.

Президент України Петро Порошенко підтримав дії працівників Держприкордонслужби під час інциденту на українсько-польському кордоні, де сталися сутички між прихильниками Саакашвілі та прикордонниками.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: