Гриневич назвала суму, необхідну для реформування освіти

Читать на русском
Міністерство освіти і науки представило на розгляд Мінфіну виділення 1,85 мільярда гривень для реалізації реформи освіти в 2018 році.

Міністерство освіти і науки представило на розгляд Мінфіну виділення 1,85 мільярда гривень для реалізації реформи освіти в 2018 році.

Про це розповіла міністр освіти і науки Лілія Гриневич в інтерв'ю DT.UA, пише «Слово і Діло».

Середня освіта в Україні: як зменшилася кількість шкіл і учнів за роки незалежностіПротягом року в Україні закрили 241 школу, всього ж за роки незалежності припинена діяльність близько 5 тисяч середніх навчальних закладів.

«Зараз формуються пропозиції до бюджету на 2018 рік. Як відомо, саме з наступного року діти в усій Україні підуть до першого класу нової української школи, й під це потрібні ресурси. Попередньо ми можемо говорити, що на заходи, необхідні для реалізації реформи, в 2018 роцы буде закладено орієнтовно 1,85 мільярда гивень. Це ті суми, які ми подаємо Мінфіну на розгляд», – зазначила Гриневич.

Планується, що підручники обійдуться в 373 млн, на оснащення класів та навчальні матеріали підуть 600 млн, на перенавчання вчителів – 520 млн, на створення Національної електронної платформи нової української школи – 54,6 млн, на розширення мережі інклюзивних класів – 300 млн грн.

Раніше Гриневич розповіла, скільки грошей виділять на шкільну освіту наступного року.

Нагадаємо, 22 серпня 2017 року Гриневич пообіцяла, що всі школи вчасно, до 1 вересня, отримають підручники.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: