Передвиборчі обіцянки та освітня реформа: як депутат «Відродження» «ніс добро» у школи

Читать на русском
Бобов обіцяв освітянам сприяти розвитку загальної та професійно-технічної освіти, але проігнорував освітню реформу.

Член депутатської групи «Відродження» Геннадій Бобов, який обіцяв освітянам сприяти розвитку загальної та професійно-технічної освіти, проігнорував освітню реформу.

«Слово і Діло» нагадує передвиборчу програму Бобова, в якій він розповідав про пріоритетність розвитку освіти. Зокрема, депутат обіцяв дбати про фінансування освіти та забезпечення шкіл матеріально-технічними сучасними засобами навчання.

Очевидно, нардеп має власні оригінальні погляди на розвиток освіти в Україні. Наприклад, у звіті парламентаря за перше півріччя 2017 року ми знайшли зворушливі описи допомоги п'яти школам округу. З ласки депутата на кожну зі шкіл вистачило або на один ноутбук чи стаціонарний комп'ютер, або на принтер і багатофункціональний офісний пристрій. А деяким – лише на спортивну форму та інвентар (який саме – не повідомляється). Як саме таке «ощасливлення подарунками» має сприяти розвитку якості освіти, в депутата не уточнюють.

А от стратегічне мислення щодо реформування системи освіти виявилося для Бобова геть чужорідним, оскільки законопроект про освітню реформу він не підтримав.

Нагадаємо, 5 вересня 2017 року парламент ухвалив законопроект №3491-д про освітню реформу. Зокрема, за новими стандартами в Україні буде трирівнева школа: початкова – 4 роки, базова середня освіта – 5 років (гімназії), та профільна середня освіта – 3 роки (ліцеї та заклади професійної середньої освіти).

Також запроваджується збільшення зарплатні вчителям – «мінімалка» для викладачів становитиме три мінімальні зарплатні (до 6,5 тисяч гривень), а в разі успішного проходження добровільної сертифікації – ще 20% надбавки до зарплатні.

Зазначимо, раніше аналітики «Слова і Діла» з'ясували, скільки приватних шкіл діє в України та скільки коштує навчання в них.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: