Учні яких шкіл Києва показали кращі результати на ЗНО у 2017 році?

Читать на русском

Напередодні нового навчального року аналітики «Слова і Діла» відстежили, учні яких шкіл Києва показали кращі результати на тестах ЗНО в цьому році.

У кожному з 10 районів столиці аналітики порталу відібрали по одній школі, ліцею та гімназії, чиї учні отримали на тестуванні максимально можливі бали – від 180 до 200 з чотирьох предметів: української мови та літератури, історії України, математики та англійської мови.

Парадоксально, але відмінні результати учні відразу декількох столичних шкіл показали зовсім не з рідної мови та літератури, а з іноземної – максимальний бал з англійської отримали 100% випускників відразу 4 навчальних закладів: Німецько-української міжкультурної школи, школи «Надія», Печерської міжнародної школи і Олександрійської гімназії. Впритул до такого результату підійшли також учні ліцею «Інтелект», який захопив усі чотири позиції по кращих результатах в Дарницькому районі.

Блискучі результати тестування з української мови та літератури показали учні тільки однієї школи Києва – гімназії «Престиж» у Шевченківському районі – 100% випускників отримали максимальний бал. Менша кількість учнів пройшли тестування на 180-200 балів в ліцеї «Інтелект» в Дарницькому районі – близько 85% і в гімназії «Академія» в Святошинському районі – 71%.

Історію України найкраще знали учні гімназії «Престиж» і школи «Надія», розташованих у Шевченківському й Солом'янському районах Києва, – всі випускники цих шкіл набрали на тесті максимум балів. Також бал вище 180 набрали по історії три чверті учасників ЗНО з «Святошинської гімназії».

З традиційно складної для учнів математики жодна школа столиці не показала стовідсоткової ефективності, хоча впритул до цієї цифри наблизився фізико-математичний ліцей університету Шевченка, де більше 180 балів набрали 93% учнів. Крім того, дуже хороші результати з математики продемонстрували школярі з ліцею «Інтелект» – 87%, «Святошинської гімназії» – 80% і шкіл-ліцеїв №142 і 208 – 79 і 78 відсотків учнів у них відмінно впоралися з тестуванням з алгебри і геометрії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: