Рада хоче спростити правила українського мовлення в ОРДЛО

Читать на русском
Документ пропонує Нацраді з питань телебачення і радіомовлення надати право видавати дозволи на тимчасове мовлення для тимчасово окупованих територій.

Верховна Рада 5 вересня підтримала в першому читанні законопроект №6565 про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення АТО та прикордонних районах України.

Таке рішення підтримали 267 народних депутатів, повідомляє «Слово і Діло».

Голова комітету ВР з питань свободи слова, нардеп Вікторія Сюмар представила документ.

В очікуванні чупакабри. Колонка Євгена МагдиКандидат політичних наук Євген Магда розповідає, що може свідчити про оздоровлення українського інформпростору.

«Ідея нашого законопроекту проста – в цій зоні (на тимчасово окупованих територіях – ред.) немає медіаринку, великі компанії не зацікавлені, тому що вони не можуть там збирати рекламу. Ми пропонуємо простимулювати українців створювати місцеві радіо- та телестанції в зоні розмежування. Цей законопроект стосується питання як зони АТО, так і прикордонних регіонів», – сказала Сюмар.

Вона пообіцяла, що до другого читання з проекту закону вилучать норми щодо ЄС і кордонів, разом із тим залишать те, що стосується держкордону з Російською Федерацією.

Законопроект дає визначення таких понять:

– дозвіл на тимчасове мовлення – дозвіл Нацради телерадіокомпаній на мовлення впродовж року на територіях з особливим режимом мовлення;

– тимчасове мовлення – мовлення з використанням радіочастотного ресурсу, яке здійснюється компаніями на підставі дозволу на тимчасове мовлення;

– території з особливим режимом мовлення – прикордонні райони України, райони, що розташовані на лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями України та окремими районами Донецької і Луганської областей.

Крім того, документ пропонує Нацраді з питань телебачення і радіомовлення надати право видавати дозволи на тимчасове мовлення для тимчасово окупованих територій.

Раніше Нацрада перевірила «Інтер» на дотримання «українських квот».

Нагадаємо, 5 серпня в Луганській області встановили телевежу для трансляції українського ТБ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: