Портові збори в Україні: які поправки ухвалив Кабмін

Читать на русском
За рішенням уряду з 1 січня 2018 року ставки портових зборів будуть знижені до 20 відсотків.

Кабінет міністрів України в рамках політики розвитку транзитного потенціалу України та використання логістичних можливостей держави ухвалив рішення про зниження ставок портових зборів із 1 січня 2018 року.

Так, відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду в середу, 6 вересня, передає прес-служба Кабміну, передає «Слово і Діло».

Товарообіг між Україною і Німеччиною: названо відсоток і суму експортуЗа I півріччя 2017 року експорт українських товарів до Німеччини збільшився на 12,5 відсотків – до 1 млрд євро.

«Ми будемо зменшувати портові збори. Це в рамках наших можливостей. Наші порти дорогі, й бізнес постійно ставить питання про зниження плати. І ми зменшуємо збори, щоб зробити порти більш конкурентними», – підкреслив глава уряду Володимир Гройсман.

Відомо, що в Україні (без урахування тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції) в січні-липні 2017 року підприємствами транспорту перевезено 359,8 млн т вантажів, що на 4,5% більше, ніж за відповідний період 2016 року.

Так, вантажообіг склав 194,7 млрд т, або 108,7% від обсягу січня-липня 2016 року, вантажообіг залізничного транспорту зріс на 4,9%, автомобільного – на 8,8%, водного – на 19%, трубопровідного – на 16%, авіаційного – знизився на 2,1%.

Нагадаємо, китайська компанія виграла тендер у порту «Південний».

Раніше стало відомо, коли порт «Південний» передадуть у концесію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: