Україна експортує агропродукцію ще до 22 країн

Читать на русском
Робота над відкриттям нових ринків збуту Госпродпотребслужби проводить в першу чергу з урахуванням запиту бізнесу.

Робота над відкриттям нових ринків збуту Госпродпотребслужби проводить в першу чергу з урахуванням запиту бізнесу.

Про це повідомила прес-служба Госпродпотребслужби, пише «Слово і Діло».

Голова Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Володимир Лапа, заявив, що в поточному році завдяки спільним зусиллям держави і бізнесу відбулося розширення географії експортних поставок продукції тваринного походження.

Також він зазначив, що кількість українських підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження, збільшилася до 728.

У тому числі за 2016 2017 роки було відкрито і відновлено експорт в країни ЄС (молочні продукти), КНР (молочні продукти, яловичина), Ізраїлю (столове яйце, корми для домашніх тварин), Об'єднаних Арабських Еміратів (м'ясо птиці та продукти з нього, яловичина, м'ясо овець і продукти з нього), Королівства Саудівська Аравія (м'ясо птиці та продукти з нього), Єгипту (яловичина), Гонконгу (столове яйце), Чорногорії (м'ясо птиці, мед), Сербії (м'ясо птиці), Боснії і Герцеговини (м'ясо птиці), Лівану і Танзанії (м'ясо птиці та продукти з нього).

На даний час Україна може здійснювати експорт продукції в країни-члени ЄС з 281 українського підприємства. З цієї кількості 100 підприємств - виробники харчової продукції (молоко і молочні продукти 16, м'ясо птиці - 7, продукти з м'яса птиці - 2, риба і рибопродукти - 20, яйця і яйцепродукти - 2, мед бджолиний - 52, кишкова сировина і колаген - по 1. Також з 2016 року 5 українських підприємств мають право експортувати в країни Європейського Союзу живих виноградних равликів (охолоджених).

Разом з цим Держпродспожівслужбою веде переговори з 22 країнами по експорту української продукції тваринного походження на зарубіжні ринки.

Як повідомлялося, в Україні зібрали майже 20 мільйонів тонн ранніх зернових і зернобобових культур.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: