МЕРТ простимулює експорт із південних областей – Микольська

Читать на русском
Три південні області (Одеська, Миколаївська та Херсонська) в основному експортують продукти харчування, товари хімічної промисловості та машинобудування на загальну суму майже 700 млн дол. за даними I кварталу 2016 року.
Наталя Микольська

Міністерство економічного розвитку та торгівлі України ставить завдання збільшити експорт із південних областей України продукції з доданою вартістю.

Про це заявила торговий представник України, заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Наталія Микольська в ході робочого візиту на південь України, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МЕРТ.

«Експортні показники південних областей є великими, однак ми хочемо піднімати їх і надалі за рахунок збільшення частки експорту продуктів із доданою вартістю», – сказала торговий представник.

За її словами, три південні області – Одеська, Миколаївська та Херсонська – в основному експортують продукти харчування, товари хімічної промисловості та машинобудування на загальну суму майже $700 млн за даними I кварталу 2016 року.

Микольська зараз перебуває з робочим візитом у Херсонській області, де експорт товарів за підсумками I кварталу 2016 року склав $38,3 млн і скоротився відносно показників минулорічного періоду на 27,6%.

«Ми прагнемо це змінити, тому сьогодні разом із послом Швеції Андреасом фон Бекератом презентували проект «Сприяння українським МСП сфери вирощування фруктів та овочів у виході на глобальні та внутрішні ринки та створенні доданої вартості», – зазначила торговий представник.

ЗВТ з ЄС підтримала Україну на тлі загального падіння експорту – МикольськаПідписання Зони вільної торгівлі з ЄС створило додаткові можливості для українського експорту.

Відзначимо, що основним торговим партнером Херсонської області є Європейський Союз – його частка в загальному обсязі експорту регіону становить 33,5%. До п'ятірки найбільших торгових партнерів області входять Туреччина (15,4% загального експорту товарів), Єгипет (7,1%), Молдова (4,2%) та Російська Федерація (4,1%).

Як раніше заявляла Наталія Микольська, новий український уряд досить швидко ухвалює рішення щодо реформ.

Нагадаємо, що переговори про зону вільної торгівлі тривають із країнами, які є пріоритетними для українського бізнесу, – Ізраїлем, Канадою та Туреччиною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: