В ОБСЄ розповіли про ситуацію на Донбасі

Читать на русском
Співробітниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксовано 30 вибухів у Донецькій області та 4 в Луганській 4 вересня.

Співробітниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксовано 30 вибухів у Донецькій області та 4 – в Луганській 4 вересня.

Про це йдеться в звіті, оприлюдненому на офіційному сайті місії, пише «Слово і Діло».

«Місія продовжувала стежити за районами розведення сил і засобів поблизу Станиці Луганської, Золотого та Петровського (всі – Луганська область)», – йдеться в звіті.

Повернення Донбасу: що змінить статус «РФ – агресор»На третьому році війни Україна спромоглася закріпити на законодавчому рівні поняття Росія – агресор. Чи змінить це щось для Донбасу та як може відреагувати РФ на такі кроки, з’ясовували експерти.

При цьому доступ співробітників місії залишався обмеженим у зонах розведення та в інших місцях, у тому числі в зоні наявності важкої зброї, яка не перебуває під урядовим контролем, у Донецькій області. Крім того, співробітники спецмісії бачили зброю в порушення ліній виводу поблизу Анадолу (Донецької області).

Також місія контролювала ремонт і технічне обслуговування трубопроводу «Горлівка-Торецьк» (Донецька область) та водопроводу поблизу Новотошківського (Луганська область). Крім того, СММ продовжувала стежити за початком навчального року по обидва боки лінії зіткнення.

Нагадаємо, в Міноборони розповіли, навіщо євроспостерігачі літатимуть над Україною.

Раніше в ОБСЄ закликали Україну не видворяти іноземних журналістів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: