ОБСЄ відкрила в Станиці Луганській цілодобову патрульну базу

Читать на русском
Моніторингова місія ОБСЄ на Донбасі відкрила в Луганській області цілодобову патрульну базу поблизу єдиного пункту пропуску в ЛНР.
Фото: СММ ОБСЕ, Facebook

У Станиці Луганській, поблизу єдиного в області пункту пропуску на окуповану територію, відкрилася цілодобова патрульна база ОБСЄ.

Про це повідомляється на сторінці Спеціальної моніторингової місії в Facebook, пише «Слово і Діло».

«У суботу, 19 серпня, СMM ОБСЄ розмістила спостерігачів на передовій патрульній базі Місії в Станиці Луганській на постійній цілодобовій основі. Постійна присутність Місії на базі дозволить нам розширити можливості здійснення моніторингу в цьому надзвичайно важливому місці, на мосту в Станиці Луганській», – йдеться в повідомленні СММ ОБСЄ.

Прес-служба організації наводить слова Олександра Хуга про те, що відкриття в цьому районі спостережного пункту особливо важливе, адже саме тут розташований єдиний у Луганській області пункт пропуску на територію так званої «ЛНР», і, в той же час, напруженість на цій ділянці зберігається. Також Хуг підкреслив, що ця територія потребує розмінування.

В ОБСЄ заявили про відкриття нових патрульних баз у зоні АТОХуг заявив, що спостережна місія ОБСЄ збирається відкривати нові патрульні бази в зоні АТО.

«Незважаючи на досягнуті домовленості про розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської, сторони досі їх не виконали. Власне, єдине переміщення сил і засобів, яке ми спостерігали в цьому районі, було просування вперед. Крім того, ця ділянка як і раніше вражена мінами й боєприпасами», – цитують першого главу СММ ОБСЄ на сторінці місії в Facebook.

Нагадаємо, про те, що ОБСЄ планує відкривати на Донбасі нові патрульні бази, Хуг заявив кількома днями раніше, 16 серпня.

Вчора ж у Червоному Хресті озвучили кількість загиблих під час війни на сході України мирних громадян – їх виявилося понад 2,7 тис.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: