З початку серпня на Донбасі зросла кількість обстрілів – ОБСЄ

Читать на русском
В цілому було зафіксовано понад 500 обстрілів, що в чотири рази перевищує показники від кінця липня.

У районі проведення АТО на Донбасі в перших числах серпня істотно зросла кількість обстрілів.

Про це заявив на брифінгу у вівторок, 15 серпня, перший заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг, передає «Слово і Діло».

«План Макрона» та нормандський процес: чи можливі нові формули щодо ДонбасуДиректор Київського інституту мирних досліджень пояснив, чому не варто покладати надій на те, що Макрон зможе перезапустити нормандський процес.

За словами Хуга, зафіксовані спостерігачами місії обстріли велися з заборонених Мінськими домовленостями видів зброї, які мають бути відведені на належну відстань. З початку 2017 року спостерігачі ОБСЄ зафіксували понад 3 тис. прецедентів присутності невідведеного озброєння у лінії розмежування.

«Серед основних порушень, які ми фіксуємо, - присутність важкого озброєння, зокрема танків і систем залпового вогню на території, з якої вони відповідно до Мінських домовленостей давно повинні бути відведені. З початку 2017 було зафіксовано понад 3000 таких випадків», - заявив він.

Хуг також констатував збільшення кількості обстрілів в перший тиждень серпня. В цілому було зафіксовано понад 500 обстрілів, що в чотири рази перевищує показники від кінця липня.

Він додав, що співробітники місії стали частіше піддаватися нападам при спробах проведення моніторингу деяких ділянок зони збройного конфлікту.

Нагадаємо, в ОБСЄ стверджують, що зустріли на Донбасі російських військових.

А розмінуванням Донбасу займеться неурядова організація The Halo Trust.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: