У Міноборони розповіли, навіщо євроспостерігачі літатимуть над Україною

Читать на русском
Спостережна місія працюватиме в Україні до 8 вересня. Матеріали, отримані під час польоту, оброблятимуться в Швеції.

Група міжнародних спостерігачів, які представляють Швецію, Чехію та Іспанію, протягом тижня здійснять спостережний політ над територією України.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони України, передає «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, група в складі 15 осіб – 9 від Швеції та по три спостерігачі від Чехії та Іспанії – вже прибула до Борисполя літаком спостереження SAAB 340 (OS100) ВПС Швеції.

«Мета заходу – виконання спостережного польоту над територією України для розвитку відкритості й транспарентності, сприяння спостереженню за виконанням чинних угод у галузі контролю над озброєннями. Матеріали, отримані під час польоту, оброблятимуться в Швеції», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що спостережний політ буде здійснений за рішенням Консультативної комісії з відкритого неба щодо розподілу активних квот спостережних польотів на 2017 рік.

Спостережна місія працюватиме в Україні до 8 вересня.

Раніше повідомлялося, що в рамках Договору про відкрите небо місії США та України проведуть спостережний політ над Білоруссю та РФ.

Раніше в Станиці Луганській, поблизу єдиного в області пункту пропуску на окуповану територію, відкрилася цілодобова патрульна база ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: