Порошенко: ОБСЄ має спостерігати за дотриманням режиму тиші цілодобово

Читать на русском
Спостерігачі місії ОБСЄ мають стежити за дотриманням перемир'я цілодобово, а не з ранку до кінця робочого дня.
фото: прес-служба президента

Спостерігачі СММ ОБСЄ мають стежити за дотриманням режиму припинення вогню цілодобово, оскільки основна частина обстрілів бойовиків припадає на вечір, ніч і ранок.

Про це під час робочої поїздки на Донбас заявив президент Петро Порошенко, повідомляє «Слово і Дело» з посиланням на прес-службу глави держави.

«Нас не влаштовує, коли інспектори ОБСЄ приїхали о 9:00 ранку й о 18:00 поїхали, а всю ніч обстрілюють», – заявив Порошенко під час візиту до міста Щастя.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що ОБСЄ матиме мандат перевірки на всій окупованій територіїСказано 4 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Президент зазначив, що запропонував інспекторам ОБСЄ цілодобово бути присутніми на лінії зіткнення 7 днів на тиждень для забезпечення стійкого припинення вогню.

«Саме Україна висунула ініціативу щодо «шкільного перемир’я». З 25 серпня оголосити жорстке припинення вогню», – підкреслив Порошенко.

При цьому він зазначив, що вже третю добу Збройні сили не зазнають бойових втрат і не фіксуються обстріли українських позицій із важкого озброєння.

Також він висловив упевненість, що підтримка країн-партнерів і дії української влади дозволять досягти миру на Донбасі.

Нагадаємо, 28 серпня Порошенко побував із робочою поїздкою на Донбасі разом із послом Польщі в Україні Яном Пєклом.

За 27 серпня російсько-окупаційні війська здійснили 22 обстріли українських позицій, переважно зі стрілецької зброї, кулеметів і гранатометів: обійшлося без втрат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: