Принцеса Японії зреклася титулу

Читать на русском
Звістка про заручини принцеси породила в японському суспільстві дискусії щодо питання про необхідність виходу принцес зі складу імператорської сім'ї в разі шлюбу з простолюдинами.

Принцеса Мако Акісіно, внучка імператора Японії Акіхіто, в неділю, 3 вересня, на прес-конференції офіційно оголосила про заручини зі своїм студентським другом.

Про це повідомляє BBC, передає «Слово і Діло».

Японія відмовляється підписувати угоду ООН про ядерну зброюЗа словами японського прем'єра, якщо ООН дійсно прагне миру без ядерної зброї, то має заручитися підтримкою ядерних держав у цьому питанні.

25-річна принцеса – старша дочка принца Акісіно й перша онучка імператора Акіхіто. Її обранцем став Кей Комура, співробітник юридичної фірми, з яким вона познайомилася п'ять років тому в Міжнародному християнському університеті в Токіо.

Шлюб був схвалений імператором, однак мезальянс означатиме для принцеси втрату титулу.

«Я з дитинства знала, що після заміжжя втрачу свій статус, – розповіла принцеса, – Але хоча я й допомагала імператору та сама за мірою своїх можливостей виконувала офіційні обов'язки як член імператорської родини, мені водночас дуже дороге моя власна життя».

Японське законодавство не обмежує чоловіків імператорської династії у виборі дружини, проте для жінок тієї ж сім'ї передбачені інші правила. Звістка про заручини принцеси породила в японському суспільстві дискусії щодо питання про необхідність виходу принцес зі складу імператорської сім'ї в разі шлюбу з простолюдинами.

Раніше США та Японія обговорили ракетний запуск КНДР.

Нагадаємо також, що Японія запровадть додаткові санкції проти КНДР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: