В Японії вшанували пам'ять жертв бомбардування Хіросіми

Читать на русском
У Японії 6 серпня вшанували пам'ять жертв ядерного бомбардування США Хіросіми, яка сталася 72 роки тому.

У Японії 6 серпня вшанували пам'ять жертв ядерного бомбардування США Хіросіми, яке сталася 72 роки тому.

Про це передає агентство Kyodo, пише «Слово і Діло».

Траурна церемонія пройшла в Меморіальному парку миру в Хіросімі в 08:00 за місцевим часом. Саме в цей час 72 роки тому над самим центром міста на висоті 600 м стався ядерний вибух - вибухнула американська атомна бомба «Малюк».

У США, Японії та Південній Кореї відреагували на запуск балістичної ракети КНДРУ Міністерстві оборони США офіційно підтвердили дані про черговий запуск балістичної ракети в бік Японії, який провела Північна Корея.

Повідомляється, що в пам'ятних заходах з нагоди Дня Хіросіми, який відзначається міжнародною спільнотою як Всесвітній день боротьби за заборону ядерної зброї, взяли участь прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, мер міста Хіросіма Кадзума Мацуї, представники японської влади та дипломати з 80 іноземних держав.

У Японії 6 серпня вшанували пам'ять жертв ядерного бомбардування США Хіросіми, яка сталася 72 роки тому.

Як повідомляє видання, виступаючи на церемонії, японський прем'єр підкреслив, що подібні трагедії ніколи не повинні повторитися. Також він повідомив про те, що Японія має намір активно сприяти проведенню оглядової конференції за договором про нерозповсюдження ядерної зброї в 2020 році.

«Ми маємо намір відігравати провідну роль при сприянні як з ядерними державами, так і з державами, які не володіють ядерною зброєю», - заявив Сіндзо Абе.

Нагадаємо, в серпні 1945 року американські пілоти скинули атомні бомби на японські міста Хіросіму і Нагасакі. Від атомного вибуху і його наслідків у Хіросімі з 350-тисячного населення загинули 140 тис. чоловік, в Нагасакі - 74 тис.

Раніше повідомлялося, що весь уряд Японії пішов у відставку.

А США і Японія обговорили спільні дії щодо КНДР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: