США та Японія обговорили ракетний запуск КНДР

Читать на русском
Японський та американський прем'єри провели телефонні переговори через останні ракетні випробування Північної Кореї.

Японія та Сполучені Штати Америки готові посилити тиск на Північну Корею в зв'язку зі здійсненим у ніч на вівторок ракетним пуском.

Про це заявив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Японія та США згодні, що необхідно посилити тиск на Північну Корею», – повідомив він за підсумками телефонної бесіди з президентом США Дональдом Трампом.

При цьому Абе зазначив, що вони «підтвердили необхідність взаємодії з Китаєм і Росією» в цьому питанні, заявивши, що «потрібно впливати на Китай і Росію з тим, щоб вони змінили свій підхід» до Пхеньяна.

Генсек японського кабінету міністрів Есіхіде Суга також сказав журналістам, що японська сторона закликає Росію й Китай зайняти «більш активну та конструктивну позицію» щодо Північної Кореї, зазначивши, що в північнокорейському питанні «важлива роль Китаю та Росії».

Тим часом, за повідомленням південнокорейських ЗМІ, голови Об'єднаних комітетів начальників штабів ЗС Південної Кореї та США домовилися про тісну співпрацю в ситуації, що склалася, й підтвердили готовність до вжиття в максимально короткі терміни спільних заходів, які продемонструють їхню «тверду рішучість, включаючи озброєну відповідь».

Нагадаємо, Північна Корея запустила ракету в бік Японії.

Раніше Південна Корея заявила, що КНДР готується до шостого ядерного випробування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: