Північна Корея запустила ракету в бік Японії

Читать на русском
Північнокорейська ракета невідомого типу пройшла через повітряний простір країни і впала в Тихому океані.

Північнокорейська ракета невідомого типу пройшла через повітряний простір країни і впала в Тихому океані.

Північна Корея провела чергове випробування ракети, випустивши її в бік північної Японії передає Reuters, пише «Слово і Діло».

Японська влада попередила місцевих жителів про небезпеку і попросила вжити заходів обережності.

Зазначається, що японські військові не намагалися збити ракету, яка проходила над територією країни приблизно о 6:06 ранку (00:06 за Києвом). За повідомленням телеканалу NHK, вона пройшла через повітряний простір Японії і впала в 1180 кілометрах на північ від мису Ерімо на острові Хоккайдо.

Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї уточнив, що ракета була запущена з околиць Суна поблизу Пхеньяну близько 5:57 (23:57 за Києвом). Вона подолала відстань в 2700 кілометрів, а максимальна висота польоту склала близько 550 кілометрів.

Нагадаємо, раніше КНДР і США обмінялися різкими заявами. Північна Корея пообіцяла випустити балістичні ракети по американських військових об'єктах на острові Гуам. Президент США Дональд Трамп заявив на це, що КНДР пошкодує, якщо виконає погрозу. Новий пуск був здійснений через три дні після того, як Північна Корея запустила три ракети малої дальності.

Днями раніше Північна Корея запустила ракети з території провінції Канвондо в Японське море.

Нагадаємо, Японія запровадить додаткові санкції проти КНДР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: