Японія відмовляється підписувати угоду ООН про ядерну зброю

Читать на русском
За словами японського прем'єра, якщо ООН дійсно прагне миру без ядерної зброї, то має заручитися підтримкою ядерних держав у цьому питанні.

Японія не планує підписувати і ратифікувати угоду ООН про заборону ядерної зброї.

Про це заявив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, передає «Слово і Діло» з посиланням на Asahi Shimbun.

«Конвенція про ядерну зброю, ухвалена ООН, відрізняється від нашого підходу, тому ми не плануємо підписувати або ратифікувати її», – заявив Абе.

США та Японія обговорили спільні дії щодо КНДРЯпонський прем'єр повідомив, що докладе максимум зусиль для захисту японського населення від дій КНДР.

За словами японського прем'єра, якщо ООН дійсно прагне миру без ядерної зброї, то має заручитися підтримкою ядерних держав у цьому питанні. Проте в угоді не бере участь жодна з них.

Сіндзо Абе також зазначив, що через розрив між ядерними та неядерними державами «світ без ядерної зброї стає дедалН віддаленішим».

Нагадаємо, в липні ООН узгодила текст угоди про заборону ядерної зброї, проте документ був підготовлений без участі Росії та США. 141 країна-член ООН планує підписати новий документ, який забороняє використання ядерної зброї.

Також повідомлялося, що Сполучені Штати готові провести переговори з Північною Кореєю, якщо вона припинить свої ракетні випробування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: