Україна і США проведуть навчання на одній з АЕС

Читать на русском
Фахівці з України та США проведуть спільні навчання з реагування на умовну аварію на атомній електростанції.

Українські та американські фахівці проведуть на Запорізькій АЕС спільні навчання з реагування на умовну радіаційну аварію.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Державну службу з надзвичайних ситуацій.

Навчання розпочнуться 5 вересня й триватимуть три дні, за які учасники відпрацьовуватимуть три частини сценарію реагування на умовну аварію на АЕС.

Перший модуль передбачає загальний огляд реагування на надзвичайну ситуацію на об'єктовому, місцевому та регіональному рівнях, другий – включає відпрацювання першочергових заходів реагування та пом'якшення наслідків на державному рівні. Третій модуль навчань включає питання відселення жителів із зони умовної надзвичайної ситуації, дезактивації будівель і територій, збирання та поховання радіоактивних відходів.

Також до цієї частини навчань належать питання соціального захисту постраждалих від аварії, моніторингу рівнів забруднення середовища та аналізу впливу на економіку та інфраструктуру.

«За результатами навчань буде визначений рівень готовності й спроможності центральних та місцевих органів виконавчої влади до ліквідації наслідків аварії на АЕС, а також їх взаємодію», – зазначили в ДСНС.

У навчаннях візьмуть участь фахівці апарату ДСНС, представники секретаріату Кабінету міністрів, центральних і місцевих органів влади та держпідприємств, а також експерти з Держдепартаменту США, Агентства зі зменшення загрози Міноборони США та Федерального агентства з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, 25 серпня на Рівненській АЕС 4-й енергоблок відключився під дією автоматичного захисту генератора.

7 серпня Запорізька АЕС відключила 4-й енергоблок на час планового ремонту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: