Запорізька АЕС відключила від мережі четвертий енергоблок

Читать на русском
Запорізька атомна електростанція відключила від енергосистеми четвертий блок на час проведення планового ремонту.
Запорізька АЕС

Запорізька атомна електростанція 7 серпня відключила від енергосистеми четвертий блок на час проведення планового ремонту.

Про це повідомила прес-служба НАЕК «Енергоатом», передає «Слово і Діло».

Місцеві легенди України: будівництво енергоблоків Хмельницької АЕСПродовжуючи проект «Місцеві легенди України», напередодні роковин аварії на ЧАЕС «Слово і Діло» вирішило привернути увагу до атомної енергетики в Україні, а саме – до історії будівництва 3-го та 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС.

«Станом на ранок понеділка 7 серпня в роботі перебувають 11 із 15 енергоблоків чотирьох чинних АЕС країни», – йдеться в повідомленні.

Відключення відбулося 5 серпня о 5:00. На енергоблоці №3 Запорізької АЕС іде 173-тя доба середнього планового ремонту, на блоці №4 Рівненської АЕС – 34-та доба середнього планового ремонту, на блоці №1 Південно-Української АЕС – 33-тя доба капітального планового ремонту.

«Показники, що характеризують радіаційний, протипожежний та екологічний стан на проммайданчиках усіх АЕС країни, перебувають у межах норми», – відзначили в прес-службі.

Варто відзначити, що Запорізька АЕС – найбільша в Європі атомна станція за встановленою потужністю. Її шість енергоблоків ВВЕР-1000 побудовані за радянським проектом В-320. Перший енергоблок був введений в експлуатацію в грудні 1984 року, шостий – у жовтні 1995 року.

Раніше НАБУ затримало сина екс-президента «Енергоатому».

Нагадаємо, «Енергоатом» будуватиме сховище ядерних відходів у зоні ЧАЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: