Біля ЧАЕС побудують завод із переробки радіовідходів

Читать на русском
У грудні 2017 року на проммайданчику ЧАЕС планують ввести в експлуатацію завод з переробки рідких радіовідходів.

У грудні 2017 року на проммайданчику ЧАЕС планують ввести в експлуатацію завод з переробки рідких радіовідходів.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на інформацію прес-служби Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАЗВ).

Чорнобильська трагедія 31 рік потому. Що Ви знаєте про аварію на ЧАЕС? ТЕСТАварія на ЧАЕС стала однією з найбільших техногенних катастроф людства, але вона досі оповита численними легендами й неодноразово ставала предметом спекуляцій. Пропонуємо перевірити свої знання за допомогою простого тесту.

Під час експлуатації заводу будуть перероблятися рідкі радіоактивні відходи, які накопичились за час експлуатації, а також ті, що утворилися після зняття з експлуатації ЧАЕС та рідкі відходи об`єкта «Укриття».

«Зараз рідкі радіоктивні відходи, а їх більше 20 тисяч кубічних метрів зберігаються в існуючих сховищах, які є на промисловлому майданчику ЧАЕС. Після переробки на заводі вони будуть упаковані і відправлені на довготривале зберігання в комплекс «Вектор», - повідомив голова ДАЗВ Віталій Петрук.

Завод розрахований на переробку відходів протягом 20-річного періоду. Його мінімальна потужність - 2500 куб.метрів необроблених відходів на рік.

7 серпня 2017 року за результатами торгів було укладено договір з підрядником про виконання робіт. Завершення всього обсягу робіт заплановано на травень 2018 року.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко відвідав ЧАЕС разом з Лукашенком.

А пожежники, які гасили Чорнобильську АЕС, отримають довічні стипендії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: