Грицак звернувся до начальника російського ФСБ

Читать на русском
Голова Служби безпеки України Василь Грицак звернувся із закликом до керівника ФСБ РФ у зв'язку з підготовкою російським відомством терактів.
фото: скріншот

Керівник СБУ Василь Грицак звернувся до начальника російського ФСБ Олександра Бортникова із закликом припинити організацію терактів проти мирного населення в Україні та Росії.

Про це він заявив у ефірі телеканалу «Прямий» увечері 3 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

«Я до вас звертаюся як офіцер до офіцера. Навіть в умовах війни є правила, які не можна порушувати співробітникам спецслужб. Ви перейшли всі можливі межі, які тільки можна перейти», – сказав він.

При цьому він зазначив, що ФСБ готувала теракти на території РФ, щоб створити підстави для повномасштабного вторгнення в Україну.

«І ви, і я знаємо, що до терактів на території України – і в Одесі, і в Харкові, і в Херсоні, і в інших містах – причетні, до організації цих терактів, працівники спецслужб. Загинули десятки людей, багато хто був поранений. Але цього разу Ви перейшли червону межу. Ви були готові підірвати в себе своїх громадян для того, щоб дестабілізувати ситуацію в Росії й дати підстави для вторгнення на територію України, для початку повномасштабної кампанії», – зазначив Грицак.

«Ви розумієте, до яких геополітичних наслідків могли призвести ці дії, за які доведеться відповідати, що чинна влада, в тому числі й Путін, не вічні? ... У ваших силах все це зупинити. Зупиніться», – додав він.

Також Грицак підкреслив, що ніколи не віддасть наказ організувати теракти в РФ проти мирних жителів.

Нагадаємо, 23 серпня Грицак розповів, що СБУ вважає за доцільне запровадження візового режиму з Росією.

17 серпня голова СБУ розповів, що за останній місяць спецслужба виявила три групи, які за завданням російських спецслужб готували вбивство українських суспільно-політичних діячів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: