Порошенко анонсував зміни в сільській медицині

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко анонсував майбутню презентацію кардинального реформування сільської медицини й висловив надію на підтримку лікарів у цьому напрямку.

Президент України Петро Порошенко анонсував майбутню презентацію кардинального реформування сільської медицини й висловив надію на підтримку лікарів у цьому напрямку.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу глави держави.

Медична реформа-2017: що зміниться для українців?Спеціаліст медичної галузі поділився міркуваннями та пояснив, що зміниться для громадян в результаті медичної реформи.

Під час зустрічі з головними лікарями медичних закладів Харківської області 1 вересня Порошенко повідомив, що найближчим часом має бути представлена ​​система кардинального реформування сільської медицини, яка передбачає забезпечення якісною медичною допомогою населення в сільській місцевості. Він наголосив на важливості імплементації цієї реформи, додавши, що в цьому питанні розраховує на підтримку медиків.

Президент зазначив, що завдяки процесу децентралізації з'явилися бюджети розвитку, які надали можливості будувати серед іншого лікарні. «Ми будемо закуповувати новітнє обладнання, будувати лікарні, робити все можливе, щоб поліпшити якість медичних послуг», – пообіцяв він.

Порошенко також очікує, що Верховна Рада в найближчі місяці проголосує за медичну реформу.

«Зараз, у перші місяці після відкриття роботи Верховної Ради, чекаю реформу освіти, пенсійну та медичну реформи», – сказав глава держави.

Раніше стало відомо, які київські медзаклади перейшли на платну медицину.

Нагадаємо, у Світовому банку вважають, що Україна багато витрачає не неефективну медицину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: