Священники для лікарень: Богомолець так і не подала повторний законопроект про медичне капеланство

Читать на русском
Народний депутат Ольга Богомолець досі не зареєструвала доопрацьований проект закону щодо запровадження інституту медичного капеланства в Україні.
Ольга БогомолецьФото з відкритих джерел

Народний депутат Ольга Богомолець досі не зареєструвала доопрацьований проект закону щодо запровадження інституту медичного капеланства в Україні.

Цю її обіцянку «Слово і Діло» зафіксувало 2 листопада 2016 року, коли вона заявила, що якщо законопроект щодо запровадження душпастирської опіки в сфері охорони здоров'я буде відхилений, його повернуть на доопрацювання та змінять підхід щодо створення медичного капеланства за моделлю військового.

Перший варіант цього законопроекту Богомолець разом з іще 20 нардепами зареєструвала ще в липні минулого року. Він передбачав, що держава сприятиме забезпеченню свободи совісті й віросповідання, гармонізації державно-конфесійних відносин, координації міжконфесійної співпраці та розвитку душпастирської опіки в галузі охорони здоров'я. Згідно з ним, заклади охорони здоров’я отримали би право брати на роботу священнослужителів (капеланів) за умови, якщо вони пройшли спеціальну підготовку, відбірані й уповноважені релігійними організаціями. Також священнослужителі могли б проводити діяльність у медзакладах на волонтерських засадах.

Однак цей проект закону Верховна Рада відхилила. Богомолець після цього заявила, що не відступатиме й ініціюватиме нову законодавчу ініціативу з цього питання. Проте досі на порталі українського парламенту вона так і не зареєстрована, що дає «Слову і Ділу» право надати цій обіцянці статус «не виконано».

Загалом у досьє Богомолець 33 обіцянки, з яких виконаними є лише 11. У рейтингу відповідальності народних депутатів вона на 178-му місці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: