В Україні зростає обсяг безготівкових розрахунків

Читать на русском
Населення України на 3% активніше користується платіжними картками. За результатами першого півріччя 2017 року частка безготівкових розрахунків становила 38,1%.

Населення України на 3% активніше користується платіжними картками. За результатами першого півріччя 2017 року частка безготівкових розрахунків становила 38,1%.

Про це йдеться на офіційному сайті Національного банку України, пише «Слово і Діло».

Загальна кількість операцій із використанням платіжних карток, у січні-червні 2017 року становила 1,43 млрд шт. Їхній обсяг – понад 908 млрд грн. У порівнянні із першим півріччям 2016 року, операції зросли, відповідно, на 23% та 28%.

В цілому, безготівкові розрахунки зросли за кількістю операцій на 30%, за обсягами – на 40%, у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

Загальна кількість активних платіжних карток з початку року зросла на 0,8%, 32,6 млн шт. Платіжних карток з магнітною смугою та чипом – удвічі, до 8,1 млн шт., а безконтактних – на 12,4%, до 2,3 млн шт.

Зазнала розширення й платіжна інфраструктура. Так, кількість підприємств торгівлі та сфери послуг, що надають своїм клієнтам можливість здійснювати безготівкові розрахунки за допомогою платіжних карток зросла на 0,9% (або на 1,3 тис. од.), до 147 тис. од.

Кількість банківських пристроїв самообслуговування з початку цього року зросла на 7,3%, до 36,2 тис. од. Зокрема, наразі нараховується 19,7 тис. банкоматів і 16,5 тис. пунктів самообслуговування.

Мережа платіжних терміналів зросла на 6,9%, до 234 тис. од.

Серед банків за кількістю емітованих платіжних карток та ступенем розгалуженості інфраструктури лідерами були Приватбанк, Ощадбанк та Райффайзен Банк Аваль.

Як повідомлялося, в Україні стався збій в одній з систем електронних платежів.

Раніше НБУ з'ясував, скільки «кешу» зберігається поза банківською системою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: