Новий політичний сезон: головні інтриги та осінні плани Кабміну

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Ухвалення необхідних реформ, відбиття російської агресії та активізація політиків перед виборами будуть головними трендами цієї політичної осені.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Олександр Палій, оцінюючи початок нового політичного сезону та ймовірні кадрові зміни в уряді.

«Через два роки чергові вибори, тому політики вже зараз починатимуть шукати собі нові місця. Це все проходитиме в дискусіях, торгах, а між усім цим, можливо, знайдеться час, щоб проголосувати за важливі для країни реформи», – констатував Палій.

Експерт припустив, що восени ми можемо стати свідками кадрових перестановок та відразу кількох відставок. На його думку, навряд чи будуть шукати нову кандидатуру в Мінінфраструктури.

10 головних тем нового політичного сезонуМи попросили Максима Кречетова розкласти по поличках, які теми будуть на порядку денному в новому політичному сезоні. Він виділив десять основних.

«Щодо Омеляня були дискусії всередині уряду, але вони не виглядають критичними. А от у Мінінформполітики та Міністерстві АПК оберуть нове керівництво», – уточнив він.

Політолог додав, що в ДФС може залишитися керувати заступник або знайдуть кандидатуру з недержавної сфери.

За його словами, значні кадрові перестановки можуть відбутися в Міненерго та Мінфіні.

«Поки не дуже концептуальна, без фактів, але все ж була критика на адресу Міненерго. Щодо Мінфіну буде одна з головних інтриг. По-перше, саме міністерство є вкрай важливим, щодо нього багато питань, а по-друге, до Данилюка були серйозні претензії через виділення коштів на армію та дострокове погашення кредиту МВФ», – зазначив він.

Експерт наголосив, що ще однією точкою напруження буде призначення Супрун у МОЗ.

«Депутати лікуються за кордоном, їм не здається реформа такою вже нагальною. Все залежатиме від того, чи узгодять медичну реформу. Якщо медичну реформу зможуть ухвалити, то Супрун призначать», – проаналізував Олександр Палій.

Нагадаємо, представниця президента у Верховній Раді анонсувала «перезавантаження» уряду.

Дізнатися про 10 головних тем нового політичного сезону можна за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: