Як виконує обіцянки новий представник уряду у Верховній Раді Денисенко

Читать на русском
Народний депутат Вадим Денисенко, який тепер представлятиме інтереси уряду в парламенті, виконав лише п’яту частину власних обіцянок.
Вадим ДенисенкоФото з відкритих джерел

Сьогодні Володимир Гройсман назвав ім’я представника уряду у Верховній Раді: ним став депутат від «Блоку Петра Порошенка» Вадим Денисенко. «Слово і Діло» пропонує Вам дізнатися, як виконує обіцянки новий офіційний лобіст уряду в парламенті.

Загалом у Денисенка зареєстровано 26 обіцянок. З них він виконав поки лише 5, через що з показником відповідальності в 19% посідає лише 271-е місце в рейтингу відповідальності народних депутатів.

Він, зокрема, дотримав слова щодо істотного збільшення видатків на модернізацію та посилення ЗСУ й силових структур, щодо встановлення публічного контролю за призначенням і діяльністю суддів, а також щодо створення системи автономного функціонування суддів. Усі їх він виконав просто шляхом голосування за відповідні законопроекти: «Про Державний бюджет України на 2016 рік», «Про судоустрій і статус суддів» та «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)».

Також 5 обіцянок нардепа вже отримали статус «не виконано». Серед них варто виділити розгляд Радою постанови про скасування закону по реструктуризацію кредитних зобов'язань, що не була проголосована тоді, коли обіцяв Денисенко, його заяву про запровадження воєнного стану в Україні та незареєстрований проект про підвищення зарплат народним депутатам за британською системою.

Решта 16 зобов’язань парламентаря на цю мить перебувають у процесі виконання. Найголовніші серед них, на нашу думку, такі: скорочення кількості та ставок податків, перехід до обрання парламенту за відкритими списками та підтримка земельної реформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: