Денисенко і зарплати депутатів: обіцяв по-британськи, а вийшло по-українськи

Читать на русском
Нардеп він БПП Вадим Денисенко ще в січні пообіцяв найближчим часом зареєструвати законопроект про запровадження британської системи нарахування зарплат депутатам парламенту, але сесія завершилась, а віз і нині там.
Вадим ДенисенкоФото з відкритих джерел

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Вадим Денисенко вже півроку зволікає з ідеєю внесення до Ради законопроекту про підвищення зарплат наступному скликанню парламенту.

Цю обіцянку, виконати яку нардеп обіцяв «найближчими днями», «Слово і Діло» зафіксувало ще 17 січня.

«В Британії є правило, згідно з яким піднімати зарплату депутатам можна, але лише для своїх наступників. Тобто депутат може голосувати за підняття зарплати парламентарю. Але це підняття стосуватиметься лише депутата наступного скликання. Найближчими днями я з колегами зареєструю цей законопроект. І я сподіваюся, що вистачить політичної волі його ухвалити», – писав тоді Денисенко у своєму Facebook.

Проте виявилося, що в розумінні народного обранця «найближчий час» – поняття широке. Навіть дуже, бо з моменту, коли це було сказано, минуло вже півроку, а обіцяного законопроекту з прізвищем Денисенка в графі «авторство» в електронній системі парламенту як не було, так і немає. Тож обіцянка отримує статус «не виконано».

«Слово і Діло» сподівається, що законопроект таки буде поданий і ухвалений, але завдяки нашій роботі тим депутатам, які не виконують свої обіцянки, не доведеться скористатися його перевагами.

Загалом у Денисенка в досьє 28 обіцянок, з яких виконані лише 6. Дізнатися, на якому місці в рейтингу відповідальності парламентарів він нині перебуває, можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: