Стало відомо, скільки біткоінів задекларували українські чиновники

Читать на русском
Імена держслужбовців-власників біткоінів містить база е-декларацій Національного агентства з питань запобігання корупції.

На сьогодні загальна сума монет Bitcoin і більш дешевих Bitcoin Cash лише у держслужбовців України сягає майже 40 тис. одиниць (з них – понад 22 тис. монет Bitcoin).

Про це повідомляє Главком, передає «Слово і Діло».

У НБУ розповіли про статус біткойна в УкраїніУ Національному банку розповіли, що у криптовалюта Bitcoin немає правового статусу в Україні, але питання про нього обговорюється.

Якщо їх конвертувати в долари, вийде приблизно $100 млн за актуальним курсом. В еквіваленті це 2,5 млрд грн.

Курсовий стрибок біткойну, найпопулярнішого сьогодні різновиду криптовалюти, із близько $1000/од. на початку року до $4300/од. у серпні приніс десятки й навіть сотні мільйонів гривень кільком депутатам українського парламенту і місцевих рад; зробив віртуальними мільйонерами майстра лісу з Чорнобильської зони, співробітника МВС, менеджера «Укрзалізниці» та низку інших чиновників.

Імена держслужбовців-власників криптовалюти містить база е-декларацій Національного агентства з питань запобігання корупції.

Раніше кандидат економічних наук розповів «Слову і Ділу», чому в Україні набуває популярності біткойн, і чи варто інвестувати в криптовалюту.

Нагадаємо, в середині серпня біткойн встановив новий рекорд.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: